sábado, 1 de marzo de 2008

ressaca postdebats electorals



Amb la indigestió provocada pel debat Rajoy-Zapatero i tota la parafernàlia de la preparació d’aquest, amb la corresponent promoció dels mèrits de RTVE, només em faltava aixecar-me pel matí i agriar-me la llet de l’esmorzar amb la senyora Dolors Nadal titllant de "feixistes" als que van boicotejar la seva conferència a la Pompeu Fabra.
Potser la senyora Nadal hauria de buscar al diccionari la definició de paraula feixista, o potser s’hauria, simplement, de posar davant d’un mirall.
Nadal demanava "llibertat d’expressió" de la mateixa manera que demana "llibertat de decisió" dels pares a poder escolaritzar els seus fills en "espanyol a Espanya". Deu ser que el Partit Popular s’han convertit de cop i volta en el partit de la defensa de les llibertats. Només cal recordar al senyor Acebes demanant també "llibertat d’expressió" en ocasió de la censura de la portada del Jueves.

Però no en vaig tenir prou i, amb el perill d’arribar a la úlcera d’estómac, em vaig empassar sencer el debat "en clau catalana" d’ahir la nit, i vaig haver d’aguantar com la senyora Nadal deia que la Catalunya "real" no és catalanista i que les ideologies queden fora de la Catalunya "real". Que les preocupacions "reals" de la gent del carrer no van més enllà del preu de la llet i el pa, vaja. I per acabar de fomentar la imbecil·litat a les escoles, i la mala llet dins la societat catalana, fora immersió lingüística. Els espanyols a una escola i els catalans a una altra, oi senyora Nadal?
I després diuen que la llengua espanyola és perseguida a Catalunya... llavors què carai passa amb Tv3 a la comunitat Valenciana?

La llibertat d’expressió de la que parla el PP deu passar doncs per permetre que partits feixistes com La falange española i de las JONS i d’altres de clara tendència racista i xenòfoba com Espanya 2000 es presentin a les eleccions, mentre l’esquerra abertzale és il·legalitzada.

Total, perquè el nostre futur pròxim acabi entre les mans de dues persones. Juguem a dues cartes. Blau o roig. Mariano o José Luis. Si encara tindrà raó la Chacón, al final hem de decidir si guanya Zapatero o Rajoy. Els altres com si no hi fossin. Doncs sap què? a la merda el voto útil.


N'hi ha per sortir corrents.
Ves, jo també volia opinar. Però l’emprenyada no me la treu ningú.

1 comentario:

isuntza dijo...

Abandonaus nos tienes...